Mijn lees geschiedenis begon allemaal met het voorlezen door mijn ouders. Mijn broer las mij tevens ook regelmatig voor, aangezien hij de beste voorlezer van Breda is geweest. Ik had al gauw een voorkeur voor bepaalde boeken. Spannende boeken met veel avontuur spraken mij namelijk erg aan. Ik heb dan zelf ook meerdere malen 'De verschrikkelijke steen' van Tosca Menten gelezen. Naar mate ik ouder werd, nam mijn passie voor boeken lezen sterk af. Ik kreeg een socialer leven en vond het belangrijk om zo veel mogelijk kattenkwaad uit te halen met mijn vrienden. Vanaf dat moment werd boeken lezen voor mij min of meer een verplichting. Het kwam zeker wel voor dat ik af en toe nog een boek las voor mijn eigen vermaak, maar het mocht dan ook enige tijd duren voor ik het boek uitgelezen had. Ook was het zo dat ik louter boeken las waarin spanning een belangrijke rol speelt.
Zoals iedereen weet, is de puberteit geen ideale periode om boeken in te lezen. Je afkeer van boeken neemt toe en lezen wordt eigenlijk gedaan door nerds. Wie echt cool is, speelt Fortnite op zijn/haar Playstation 4. Echter hoort bij de puberteit ook het lezen van boeken, omdat dit nou eenmaal verplicht is op middelbare scholen. De middelbare school is namelijk de plek waar ieders leesautobiografie pas echt zal beginnen. Iedereen kent het wel. Boeken lezen voor Engels en Nederlands. De meesten zullen dit dan ook uitstellen tot op het allerlaatste moment, waardoor je ongeveer 40000 bladzijdes per dag moet lezen, mocht je een fatsoenlijk verslag neer willen zetten.
Een van de boeken die mij in de afgelopen 2 jaar wel erg aansprak, was het boek 'Het gouden ei' van Tim Krabbé. Een boek waar spanning weer een grote rol speelt. Over het algemeen ben ik minder tevreden met verplichte boeken. Duits verplicht ons bepaalde boeken te lezen, waardoor je niet direct zelf invloed hebt op of je een boek leuk gaat vinden.
In Vwo 5 sprak het boek 'Het huis van de moskee' van Kader Abdollah mij het meeste aan. Dit was het eerste boek waar ik wel echt lekker in door kon lezen zonder dat ik me ergerde aan het feit dat het niet per se een spannend of avontuurlijk boek is. Ik vind het dan ook grappig om te zien hoe je smaak wat betreft boeken voortdurend kan veranderen. Ik hoop ook dat mijn liefde voor boeken de komende jaren alleen maar zal toenemen, aangezien ik vind dat boeken veel voordelen bevatten. Bijvoorbeeld dat het je intelectueel sterker maakt en ervoor zorgt dat je algemene ontwikkeling op de been blijft. Ik zou graag boeken lezen over financiële kwesties of dilemma's. Tevens spreekt de rechtsgeleerdheid mij ook erg aan. Hier zou ik ook graag meer over willen lezen in de toekomst.
Mijn favoriete boek is en blijft 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' van Werner Holzwarth. Dit is gewoon een belangrijk boek voor mijn jeugd geweest en dat kan niemand mij ooit nog ontnemen.
